İŞİNİZE NE KADAR SARILIRSANIZ O KADAR BAŞARILI OLURSUNUZ

Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölge Sanayi Oryantasyonu kapsamında Kütahya Porseleni öğrencilerle buluşturdu.

Kütahya Porselen İnsan Kaynakları Alan Lideri Aysun İSTANBULLUOĞLU, Güral Makine Fabrika Müdürü Serhat AYDIN, Ar-Ge Yöneticisi Nermin KUŞÇU, Elektrik Bakım Alan Lideri Taner KÜÇÜK ve Grafik  Sorumlusu Ersin ERDİNÇ  firmaları hakkında bilgiler vererek öğrencilere kendi sektörlerinde işe atılmada hangi nitelikleri taşımaları gerektiği konusuna değindiler.

Kütahya Porselen İnsan Kaynakları Alan Lideri Aysun İSTANBULLUOĞLU, etkinliğin gerçekleştirilmesinden dolayı Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne ve Prof.Dr.Osman ŞAN'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Proje odaklı bizimle birlikte proje yapacak arkadaşlarımızı seçeceğiz, daha önce uzun süreli 3 ay gibi bir stajerimiz olmuştu, stajı bittiğinde biz onunla yolumuza devam ettik" dedi.

Makina Fabrika Müdürü Serhat AYDIN,  Mühendisliğin takım oyunu gibi oynansa da, bireysel faktörler ön planda olan bir çalışma olduğunu söyledi.

Ar-Ge Yöneticisi Nermin KUŞÇU ise konuşmasında şunları söyledi, " Yeni bir sayfa açacaksınız öğrencilik hayatıyla iş hayatı tamamen farklı. İdealisttiniz realist olacaksınız. Çünkü idealiniz çok farklı fabrika ortamına girince gerçekleri gördükten sonra çok farklı bir çizginiz olacak. O yüzden bu gerçekten size bağlı. İşe başladıktan sonra çok fazla beklentiniz olmayacak. İşinize ne kadar sarılırsanız, ne kadar çabuk öğrenmeye çalışırsanız, ne kadar çok radikal şeyleri öğrenirsiniz ve bunları yapabilirseniz daha başarılı olacaksınız. Bunu zaman gösterecek. Sunulmuş alternatiflerden yararlanmanız lazım" dedi.

 

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, Salı