Dumlupınar Üniversitesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi İşbirliği ile Gerçekleştirilen Çini ve Seramik Sempozyumunda Kalevani Sergilendi
Dumlupınar Üniversitesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Çini ve Seramik Sempozyumu Kazakistan’ın Türkistan Şehrinde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sempozyumda Dumlupınar Üniversitesi Çanakkale Ruhu Kalevani sosyal sorumluluk projesi kapsamında üretilen eserler sergilendi.
Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili ve aynı zamanda Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Osman Şan’ın sürdürmekte olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında üretilen ve tasarımları Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Grv. Gökhan Akça tarafından gerçekleştirilen “Kalevani” isimli seramik eserler sergilendi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Sanatçılarından Kütahyalı Çini Sanatçısı Hamza Üstünkaya’nın “Çınar’ın Gölgesinde Kütahya Çinileri” başlıklı kişisel çini sergisi ve son olarak da yine Arş. Grv. Gökhan Akca’nın eserlerinden oluşan “Oğuz’un Yolculuğu” isimli kişisel seramik sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergilerde yer alan eserler sempozyum katılımcıları ve izleyicilerinin yoğun ilgi ve beğenisini topladı.
Kalevani sergisinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimi ile Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğinde düzenlenen “Çanakkale’den Dumlupınar’a Yükselen Şanlı Bayrak” Kütahya liseler arası resim yarışmasında dereceye giren Ali Güral Anadolu Lisesinden Zübeyde Seçen’in, Fatih Anadolu Lisesinden Şevval Feyza Sarı’nın, Sosyal Bilimler Lisesinden Süeda Yılmaz’ın eserleri de yer almıştır.
Sempozyum sonunda Kalevani eserleri Ahmet Yesevi Üniversitesine hediye edilmiştir. Bu kapsamda Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kutalmış Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi Yöneticisi Prof. Dr. Osman Şan’a hitaben takdim ettiği Teşekkür Belgesinde şu şekilde hitap etmiştir: “Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Çini ve Seramik Sempozyumunda açmış olduğunuz Çini sergisindeki eserlerinizi üniversitemize hediye ettiniz. Eserleriniz sempozyuma büyük bir sanat zenginliği ve anlam katmıştır; onlar üniversitemizde kurmayı düşündüğümüz Çini ve Seramik Bölümü’nün temelini oluşturacaktır. Emek, katkı ve hediyeleriniz için teşekkür ederim.”