LAV FİRMASI BÖLGE SANAYİ ORYANTASYONU PROJESİ KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEDE SEMİNER DÜZENLEDİ

Kütahya’da Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında başlatılan Bölge Sanayi Oryantasyonu projesi LAV Cam Fabrikalarının faaliyetleri ile yeni bir ivme kazandı. Firmanın düzenlediği seminere öğrencilerin ilgisi yoğundu. Etkinliğe katılan LAV Cam Fabrikaları İşletme Müdürü Ümit ZOR, Teknopark Müdürleri Ayhan ERDOĞAN, Metin CENGİZ, Halil İbrahim KEMANECİ ve İnsan Kaynakları Müdürü Dr. Ahmet GÜVEN firma hakkında bilgi verdiler;

LAV olarak ülkemizin geleceğine inanıyor, çağdaş uygarlıklar arasında yerini alması için üzerimizde büyük bir sorumluluk hissediyoruz. 18 yılda züccaciye cam üretim sektöründeki asırlık firmaları yakalayıp dünya 6.'sı olan firmamızda öğrendiklerimizi hem paylaşmak hem de artırmak için farklı paydaşlarla işbirliği fırsatlarını ilk değerlendiren kurum olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla yurtiçinde ve yurtdışında üniversitelerle projeler yürütüyoruz. Ana üretim kampüslerimizin yer aldığı Kütahya şehrimizin köklü üniversitesi Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği fırsatını hep arzulamıştık. Sayın Prof. Dr. Osman Şan hocamızın önderliğinde şekillenen Bölge Sanayi Oryantasyonu sayesinde bunu gerçekleştirme fırsatını yakalamış bulunuyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızı LAV işletmelerinde işbaşı projeleri yaptırarak kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunurken, DPÜ bünyesindeki hocalarımızla rekabetçi gücümüzü artıracak yeniliklere imza atmayı amaçlıyoruz. Üniversite yönetiminin ve öğrencilerimizin ilgisi bizi çok heyecanlandırıyor.

 “Firma Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği” nin ardından projeye katılmak isteyen öğrenciler ile mülakatlar yapıldı.  Firma bu mülakatları bir iş müracaatı gibi değerlendireceğini belirtti.

Burada başarılı olan öğrenciler üç farklı konumda değerlendirilmektedir. Başarılı öğrenciler yıl içi staj programına alınmaktadır. Bu kapsamda çalışacak öğrencilerin haftada iki gün ders boşluğunun bulunması gerekmektedir. Öğrencinin haftada bir gün ders boşluğu olduğunda bu öğrenciler Asistan Mühendis olarak firmada değerlendirilmektedir. Öğrencinin ders boşluğu yarım gün şeklinde ise firmanın paydaş olduğu bir girişimcilik projesinde çalışması sağlanmaktadır.

LAV firmasının yaptığı mülakatta başarılı olan öğrencilerimizden Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Buket ER ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğrencisi Damla Nur BÖLÜKBAŞI “Fakültemizin paydaş olduğu böyle bir oryantasyon sürecinde hayallerine kavuşma imkanı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek şunları söylediler:

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Buket ER: Başta Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Osman ŞAN hocama, Girişimcilik kurulunun değerli üyeleri ile Koordinatörü Hülya BEYDOĞAN’a, LAV Cam Fabrikaları yetkililerine bu fırsatı yakalamama vesile olan bu etkinliği düzenleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Görmek istediğim konuma beni taşıyor olmanızın karşılığı kelimelerle anlatılamaz. Bu tarz çalışmaların devam ettiğini ve bu vesileyle birçok arkadaşımın benim yaşadığım gurur ve mutluluğu yaşayacağını umut ediyorum. Fakültemizin, Üniversitemizin, Kütahya’mızın ve ülkemizin başarılarına başarı katmak dileğimdir.”

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğrencisi Damla Nur BÖLÜKBAŞI’da duygularını şu şekilde ifade etti: Son sınıf olduğum için dersler dışında çok fazla boş vaktim vardı. Bu boş vakitlerimde kendi bölümümle ilgili kendimi geliştirmek adına iş imkânları arıyordum. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum çünkü fakültemizin paydaş olduğu Bölge Sanayi Oryantasyonu bu aradığım fırsatı bana sundu. Ben de bana sunulan bu fırsatı fakültemiz ve kendi adıma en iyi şekilde değerlendireceğim. Başta fakülte dekanımız ve aynı zamanda Girişimcilik Kurulu Birimi Yöneticisi olan Prof. Dr. Osman ŞAN hocamıza ve bu projeyi destekleyen LAV Cam fabrikasına teşekkür ederim.”    

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, Salı