Çanakkaleden Dumlupınara Yükselen Şanlı Bayrak Liseler Arası Kompozisyon Şiir Resim Yarışması 2017

 

ÇANAKKALEDEN DUMLUPINARA YÜKSELEN ŞANLI BAYRAK

LİSELER ARASI KOMPOZİSYON ŞİİR RESİM YARIŞMASI 2017

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimi ve Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi işbirliği ile “ÇANAKKALEDEN DUMLUPINARA YÜKSELEN ŞANLI BAYRAK” Kütahya liseler arası kompozisyon, şiir ve resim yarışması düzenleniyor.

YARIŞMANIN KONUSU

ÇANAKKALE RUHU KALEVANİ

30 Ağustos 1922 Dumlupınar Meydan Muharebesi istiklâl ruhunun tezahürü yönüyle insanlık tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Çanakkale savunması ile yükselen değerler Dumlupınar muharebesi ile taçlanmıştır.

Çanakkale savunması çağın en ileri teknolojilerine karşı kardeşlerimizin kale gibi dikilmesidir. Şanlı geçmişe ait hamasetin ve azametin iadesidir. Vatanı vatan‒ı ebedî yapan tarihe kazınmış nottur.

Pişmiş topraktan yapılan çanaklara evani denilirdi. Bu gün Çanakkale’nin kalesi ile kardeşlerimizin buğday çorbasını içinden içtiği evani birleşti ve KALEVANİ ismi hayat buldu. Bu isim ile o şanlı günler hatırlanıyor ve ÇANAKKALE RUHU ebediyen yaşıyor...

YARIŞMANIN KAPSAMI

Kütahya Liseler arası yapılacak olan “ÇANAKKALEDEN DUMLUPINARA YÜKSELEN ŞANLI BAYRAK” yarışması üç kategoride düzenlenecektir:

Kompozisyon

Şiir

Resim

KATILIM KOŞULLARI

1. Yarışmaya Kütahya genelinde öğrenim görmekte olan tüm lise (9.  10.  11.  12. sınıf),  öğrencileri katılabilir.

2. Yarışma üç kategoride yapılacak olup lise öğrencileri kendi aralarında yarışacaktır.

3. Her öğrenci yarışmaya,  daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş 3 (üç) eseriyle katılabilir.

4. Dereceye giren eserler ödül töreninde sergilenecek ve “ÇANAKKALEDEN DUMLUPINARA YÜKSELEN ŞANLI BAYRAK-ÇANAKKALE RUHU KALEVANİ 2017” kitapçığında yer alacaktır.

5. Dereceye giremeyen eserlerin sahipleri eserlerini değerlendirme süresinin bitiminde (bir ay içinde) Sosyal Bilimler Lisesi’nden elden geri alabileceklerdir. Süresi içinde geri alınmayan eserlerin sorumluluğu kabul edilmeyecektir.

6. Yarışmaya katılan öğrenciler yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.

TEKNİK KOŞULLAR

1. Yarışmaya katılan kompozisyon, şiir ve resimler,  kâğıt üzerine serbest teknikte yapılmış olmalı ve sergilenmeye hazır olmalıdır.

2. Yarışmaya gönderilen resimlerin uzun kenarları 70 cm-yi geçmemeli,  kısa kenarları ise 35 cm’ den az olmamalıdır. Eserler sergilenmeye hazır olmalıdır.

ESERLERİN TESLİM ŞEKLİ VE İADESİ

1. Katılımcılar 2 adet zarf kullanacaklardır.

2. Eserlerin arka yüzüne, zarflardan biri yapıştırılacak diğeri toplama merkezine verilecektir. Zarflar içerisindeki “ÇANAKKALEDEN DUMLUPINARA YÜKSELEN ŞANLI BAYRAK” kompozisyon, şiir ve resim yarışması başvuru formu eksiksiz doldurulup ayrıca A4 ebadında bir kâğıda özgeçmiş yazılıp, zarflar kapatılacaktır.

3. Her zarfın üzerinde 6 harf ve/veya rakamdan oluşan rumuz yazılacaktır (Örn: 123456 veya 123ABC gibi).

4. Katılımcının rumuzu eserin arkasındaki zarfta yer alacaktır.

5. Zarfların üzerinde katılımcının kimliğini belirtecek herhangi bir isim, ayırıcı işaret ve yazı bulunmayacaktır. Bu şekilde bir işlemin tespiti halinde etkinlik yarışma dışı bırakılacaktır.

6. Dereceye giremeyen eserlerin sahipleri sergi süresinin bitiminde (bir ay içinde) Sosyal Bilimler Lisesi’nden eserlerini elden veya kargo ile geri alabileceklerdir. Süresi içinde geri alınmayan eserlerin sorumluluğu kabul edilmeyecektir. (Kargo ile gönderilen tasarımların gönderi ve iade kargo ücretleri eser sahipleri tarafından karşılanacaktır.)

ESERLERİN TESLİMİ

Eserler 2 Mayıs 2017 tarihinde saat 17.00’a kadar eser toplama merkezine olan Sosyal Bilimler Lisesi’ne elden veya kargo ile teslim edilmelidir.

NOT: Kargoda meydana gelen hasarlardan ve gecikmeden Sosyal Bilimler Lisesi sorumlu değildir. Belirtilen süre içerisinde belirtilen adrese ulaşmayan eserler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.

ESERLERİN KULLANIM HAKKI

Yarışmada ödüle değer bulunan eserlerin,  tüm haklarıyla Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimine ait olacak ve eserler iade edilmeyecektir. Eserlerin tüm gönderme ve iade masrafları eser sahibine aittir. Yarışmaya katılanlar yarışma koşullarının tamamını kabul etmiş sayılırlar. Ödül alan ve sergilenen eserler Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimi ve Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi işbirliği ile hazırlanacak katalogda yer alacaklardır.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Başlama Takvimi  : 18 Mart 2017                               

Son Başvuru Tarihi  : 2 Mayıs 2017 

Değerlendirme Tarihi           : 3-12 Mayıs 2017

Sonuçların Açıklanması  : 15 Mayıs 2017         

Yarışma sonuçları 15 Mayıs 2017 Tarihinde Dumlupınar Üniversitesi http://ssp.dpu.edu.tr web sitesinden duyurulacaktır.

ÖDÜLLER

Her kategori için ilk 3 sıraya giren esere Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Biriminde Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen KALEVANİ isimli sunu takımı verilecektir.

Birinciye   3 adet,

İkinciye     2 adet

Üçüncüye 1 adet

 

Her kategoride yer alan ilk 10 eser  “ÇANAKKALEDEN DUMLUPINARA YÜKSELEN ŞANLI BAYRAK-ÇANAKKALE RUHU KALEVANİ 2017” kitapçığında yer alacaktır.

ÖDÜL TÖRENİ

Ödül töreni 18 Mayıs 2017 tarihinde Kütahya Sosyal Bilimler Lisesinde yapılacaktır.

SEÇİCİ KURUL

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir.

DEĞERLENDİRME

Seçici kurul 3-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında toplanacak ve değerlendirme yapacaktır. Değerlendirme sonucu eserlerin yoğunluğuna göre en kısa sürede ilan edilecektir.

SERGİLEME

Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 19 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi web sitelerinde  yayımlanacaktır.

ESER TESLİM ADRESİ

Sosyal Bilimler Lisesi KÜTAHYA

İletişim: 0 274 225 56 19

E-mail: kutahyasbl@gmail.com

Adres:  Zafertepe Mahallesi Taç Mahal Caddesi No:14 Merkez KÜTAHYA

Başvuru formu için tıklayınız.

 

22 Mart 2017, Çarşamba / 851 defa okundu.

Duyurular


Tüm Duyurular